Reviews - Speksteen creaties

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reviews

beeldend in steen
diverse soorten natuurrsteen

Review Beeldend in steen
Op zaterdag 13-06-2015 zijn we naar beeldhouwerij Beeldend in steen in Dronten, gegaan. Ik had op de website al gezien dat ze veel leuke stenen hadden en voor een hele scherpe prijs. In verhouding met andere beeldhouwwinkels waren ze met diverse steen soorten tot soms wel €1,- per kilo goedkoper. Dat maakte ook dat we erheen zijn gereden omdat als ik ongeveer 100 kilo steen zou kopen ik met gemak de benzinekosten terug had verdient en ook nog had bespaard.
Beeldend in steen is een onderdeel van een beeldhouwerij die grafstenen maakt van natuursteen waardoor het in eerste instantie niet helemaal zichtbaar is dat je er ook natuursteen kan kopen voor het beeldhouwen.
Bij binnenkomst was de ontvangst hartelijk en kreeg ik meteen het gevoel welkom te zijn, bij het binnen wandelen van de ruimte waar alle natuursteen ligt, zag dit er overzichtelijk uit en stonden de steensoorten per pallet gesorteerd.
De eigenaresse was erg behulpzaam en legde me de diverse steensoorten uit, de keuze was wel wat minder dan op de website zichtbaar was maar er was meer dan genoeg om te kiezen.
Het plan was om rond de 100 kilo steen te kopen omdat ik dan de kosten ruimschoots terug zou verdienen van de bezinekosten.
Het uitzoeken van de stenen was een feestje opzich waarbij de eigenaresse niet beroerd was om met de gekozen stenen te sjouwen naar de weegschaal, ook hield ze bij op een briefje hoeveel kilo het was zodat er overzicht was hoeveel ik zou kopen.
Wat wel leuk was is dat ze ook een wat slechter beschikbare steensoort had (kobalt) en die heb ik dan ook 3 stukjes van meegenomen. Ook heb ik 3 stukken wit albast meegenomen waarvan 1 langwerpige plak en twee kleine knollen. Daarnaast heb ik diverse soorten serpentijn meegenomen en een aantal stukken speksteen. In totaal had ik een ruime 150 kilo aan steen en was op een paar centen na €300,- kwijt wat dus erg voordelig was.
Het handige bij deze beeldhouwerij is dat je de auto naast de beeldhouwruimte kan rijden waardoor het inladen aanzienlijk makkelijker gaat omdat je er niet heel ver mee hoeft te lopen. Ook bij het inladen was de eigenaresse niet beroerd om te helpen en was dat in een paar minuten gebeurd.
Al met al is mijn conclussie erg positief en ben ik blij erheen te zijn geweest, iets wat absoluut voor herhaling vatbaar is.

Review de Beeldhouwinkel in Den Haag

Op 03-06-2017 verraste mijn partner mij door mij mee te nemen naar De Beeldhouwwinkel in Den Haag aan de maanweg 68 in hun nieuwe onderkomen. Ze liggen letterlijk twee minuten rijden van de ringweg A4 en was het een stuk beter aan te rijden dan hun oude onderkomen.
Bij aankomst was het niet te missen met een groot spandoek met de naam De Beeldhouwwinkel aan het hek en een hele lading pallets met diverse soorten natuursteen, waaronder veel marmersoorten.
Dit nieuwe onderkomen is aanzienlijk groter en daarmee kunnen ze dus veel meer steensoorten in opslag hebben waar ook hele leuke soorten tussen zitten voor de beeldhouwer in zachte steensoorten. Zo staat er ook een bak met restantstukken voor slechts 0.85 /kg en daar zitten mooie stukken tussen, ik heb er zelf 3 stukken steen uitgehaald waaronder een rode marmersoort en een witte zandsteensoort (namen vergeten).
Dat De Beeldhouwwinkel kwaliteit verkoopt is duidelijk te zien in de aanwezige steensoorten en ook van de oranje seleniet is de kleurintensiteit behoorlijk hoog, ik heb daar dan ook een brok van gekocht en een brok witte seleniet. Tevens waren er ook diverse soorten speksteen te koop in mooie kleuren, al ligt de nadruk van de steensoorten toch op de wat hardere soorten.
Absoluut een bezoekje waard om er eens langs te gaan.

logo scheveningen
afbeelding ruwe natuursteen
harolds
snoogyfoof

Review beeldhouwafdeling Harolds
Na het nodige speurwerk op internet was ik in eerste instantie er van overtuigd dat er geen beeldhouwwinkel in mijn regio zou zitten.
Harolds was niet vindbaar op internet met mijn zoekopdrachten (klein minpuntje dus), maar via via kwam ik ze uiteindelijk toch tegen en zijn we half Oktober 2012 er naartoe gegaan.
De winkel heeft voor de  steensoorten een apart afhaalmagazijn die een straat verder ligt dan de winkel zelf.
Qua assortiment zijn ze niet erg groot maar er is voldoende keus en zijn de steensoorten per soort apart gesorteerd in grote bakken.
Bij binnenkomst kwam er niet meteen personeel naar ons toe, wat ikzelf als enorm prettig ervaar want dan kan ik ongedwongen een eerste indruk opdoen van de winkel zonder het gevoel te krijgen meteen te moeten kopen.
Na een aantal minuten rond gekeken te hebben kwam er een erg vriendelijke vrouw naar ons toe die zich totaal niet opdrong en mij het gevoel gaf welkom te zijn en dat ik op me gemak kon rondkijken.

Ze gaf ons wat uitleg over de steensoorten waarbij duidelijk werd verstand van zaken te hebben zonder het gevoel te geven dat ik maar een "noob" was die nergens van af zou weten, erg prettig contact dus (pluspunt).
Bij de speksteensoorten was er een steen (Braziliaans speksteen) die ik nog niet kon, er werd mij uitgelegd dat deze steen dermate broos was dat hij niet onderwater gehouden mag worden, omdat de steen zich dan volzuigt met water en dan open barst. Ik heb 2 stukken van die steensoort mee- nomen want die stenen intrigeerden me enorm, de vrouw benadrukte me dat er dus ook niet in gehakt kan worden met een beitel, maar dat leek mij vrij logisch dat dat niet kan in zo'n brose steen, maar erg zorgvuldig vond ik het wel dat de vrouw dat benadrukte.
Daarnaast heb ik ook nog 2 andere speksteensoorten meegenomen en een aantal velletjes waterproof schuurpapier, en voor die stenen en het schuurpapier was ik een ruime €60,- kwijt, wel kreeg ik 5% korting op 1 steen omdat die zwaarder was dan 10 kg.
Het verpakken van de stenen ging erg zorgvuldig, en werd iedere steen apart in papier gewikkeld zodat ze niet zouden beschadigen (absoluut een pluspunt)  en qua loopafstand naar de de parkeerplaats is dat prima te doen, al is het wellicht handig een transportkarretje mee te nemen voor de grotere stenen als u naar Harolds gaat, want niet altijd vind u dichtbij een parkeerplek.
Mijn eindoordeel over de steenafdeling (in de andere winkel van hun ben ik niet geweest) is dat het een overzichtelijke indeling heeft, het personeel erg deskundig en behulpzaam en terug houdend zijn en zich dus niet opdringen, en het cijfer is een ruime 8.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu